Recomanacions dietètiques

El que mengem és important a totes les edats i és important saber què ens pot ajudar a rendir més si practiquem esport. Aqui tenim unes recomanacions per ajudar a entrenant i competir.

Berenars avans d'entreno: (mínim 1h 30 min. avans, millor si són 2h o més)

- Sucs o batuts de fruites naturals.
- Cereals sense xocolata amb yhogurt o entrepà de pernil dolç o pavo, formatge fresc, tonyina.
- I es pot incloure una peça de fruita del temps.

Esmorzars avans d'un partit: ( entre 2:30 o 3 h avans )

- Sucs o batuts de fruites naturals.
- Cereals sense xocolata amb yhogurt o entrepà de pernil dolç, pavo, tonyina, truita, formatge fresc, vegetal...(embotits no greixosos).
- Un grapat de fruïts secs.
- I es pot incloure una peça de fruita.

Dinars avans d'un partit: ( 3h avans del partit )

- De primer pasta o arròs.
- De segon filet de carn o peix, poc greixossos i sense salses.
- De postres peça de fruita o grapat de fruïts secs.
- Per veure aigua o veguda sense gas.

Sopars el dia avans del partit:


El que mengem el sopar avans del dia del partit tambe és important sobretot si juguem pel matí.
Ens ajudarà menjar:
- Un plat de pasta o arròs
- Carn o peix acompanyat de verdures
- Postre de lliure elecció

Ara bé, el sopar pot ser diferent però l'important és que estigui format per alts nivells d'hidrats de carboni de qualitat i alts nivells de proteïnes, millor d'origen vegetal.

Gens recomanable avans de la pràctica esportiva:


- Menjar dolços industrials.
- Veure llet.
- Menjar grans guisats, salses, aliments pesants i greix saturats...
- No menjar res o menjar molt poc.
- Alchool, begudes amb gas.

Ultimes recomanacions:
Els petits detalls ens poden ajudar a ser millors, aquí uns ultims consells:
- Porta una beguda isòtonica i mitg platen per a la mitja part del partit, important hidratar-se bé.
- Prendres un cafè mitja hora avans del partit i no prendren abitualment axí farà més efecte.
- Deixar les hores suficients per fer la digestió avans de la pràctica esportiva.
- La llet si és d'origen vegetal millor.
- Mantenir una dieta equlibrada diàriament. Formada en gran part per hidrats de carboni de qualitat i proteïnes de qualitat, preferiblement d'origen vegetal i la cantitat adequada de greixos insaturats i la mínima quantitat de greixos saturats.